Info comuna

Info primarie

Informatii publice

Documente publice

Servicii

Cauta

Pentru a face o cautare pe site, scrieti unul sau mai multe cuvinte si dati click pe "Cauta" :

Webmaster : VortexInfo SRL

Informatii utile

Anunturi

Intrebari si raspunsuri

INFO COMUNA > ISTORIE
       Amplasata pe valea Mostistei , localitatea Ulmu a cunoscut in timp o evolutie istorica cu  note specifice  faciesului fizico-geografic , cu intense legaturi culturale si iradieri catre zonele riverane . Cele mai vechi urme materiale  ( arheologice) descoperite in perimetrul comunei provin din neoliticul mijlociu  ( cultura Boian) descoperite in punctele "Pisc" si "Caraman"
       Satul "GAOJANI" - apare in hrisovul  emis de Radu de la Afumati la 01.06.1526. In catagrafia din 1837 apare pentru prima data denumirea de ULMU si provine de la o plantatie de ulmi ce era in zona care pe parcurs a fost defrisata. In 1864, localitatea Ulmu a fost declarata comuna , si isi pastreaza acest statut pana astazi , cladirea in care functioneaza si care reprezinta palatul administrativ avand aceeasi atestare documentara 1864.
       Satul Chirnogi - apare pentru prima data intr-un hrisov  din 5 ianuarie 1587, sub numele "NENCIULESTI"
       Pentru satul Faurei  exista hrisovul din 13 iulie 1585 din vremea lui Mihnea Turcitul care atesta existenta ecestei localitati.
01.05.2007

www.fongph.ro www.comorinecunoscute.org naruja.infoprimarie.ro radesti.infoprimarie.ro rasuceni.infoprimarie.ro salcioara.infoprimarie.ro